Vissers met respect voor de zee

Vind uw Goede Visser !

nieuws

Terra Madre Salone del Gusto 2018

18 september 2018

Het thema van de Terra Madre Salone del Gusto is - Food for Change - en wordt gehouden inTurijn (ItaliŽ) van 20 tot en met 24 september 2018. Het beloofd een vol en veelzijdig programma. Ook Goede Vissers zijn er deze 12e editie weer bij.

Terra Madre Salone del Gusto - Het belangrijkste internationale evenement gewijd aan de voedselcultuur, waarvoor van 20 tot 24 september 5.000 afgevaardigden uit 160 landen, naast 800 exposanten, 300 Presidia Slow Food en 500 Voedsel-gemeenschappen van het netwerk Terra Madre in Turijn (Italië) bijeenkomen, biedt veel nieuws:

  • Vijf grote zones, elk gewijd aan een belangrijk thema, dat door Slow Food wordt benaderd met activiteiten, campagnes en projecten die over de hele wereld gerealiseerd worden dankzij het netwerk van leden en activisten. Elk thema vertegenwoordigt een vraagstuk op mondiaal niveau dat Slow Food wenst aan te pakken met een positieve benadering, gebaseerd op de inzet van allen. Deze thematische gebieden worden derhalve Food for Change genoemd: voedsel voor de verandering is de revolutie die wij willen starten door met het grote publiek te praten door middel van interactieve en educatieve trajecten, forums, debatten en Laboratoria van de smaak, om dus aan iedereen instrumenten voor verandering te verstrekken, te beginnen bij de dagelijkse keuzes. Dit is het programma van de thematische gebieden:

#foodforchange Slow Meat (Slow vlees)

#foodforchange Slow Fish (Slow vis)

#foodforchange Seeds (Zaden)

#foodforchange Food and Health (Voedsel en gezondheid)

#foodforchange Bees and Insects (Bijen en insecten)

  • De markt, de thematische gebieden en de forums worden ondergebracht in de paviljoenen van Lingotto Fiere, terwijl in de hele stad Turijn en de hele regio Piemonte honderden evenementen en activiteiten worden georganiseerd die, met vele deelnemers en vanuit talrijke invalshoeken, de centrale thema’s van het dagelijks handelen van het netwerk Slow Food en Terra Madre ontwikkelen. Tot op heden zijn er al meer dan 200activiteiten van Terra Madre In, evenementen georganiseerd buiten de zone van Lingotto Fiere, maar die een integraal onderdeel zijn van het officiële programma en waarbij de hoofdrol wordt ingenomen door de plaatselijke organisaties uit Piemonte die door middel van een open selectieprocedure zijn uitgenodigd om hun initiatief voor te stellen. De beslissing voor het opzetten van een gezamenlijk programma is een keuze in overeenstemming met de doelstelling van Slow Food om steeds meer gelegenheid te bieden voor dialoog en discussies, en een gedachtewisseling over voedsel te stimuleren om de wijziging van de eetgewoonten van een groeiend aantal personen te bevorderen.

  • De Arena van Terra Madre, ontmoetings- en debatomgeving binnen Lingotto Fiere, is met name bestemd voor drie grote gemeenschappen binnen het netwerk van Slow Food en Terra Madre: de Inheemse volken, de Migranten en de Jongeren. Met hen, voor de eerste keer samen om van gedachten te wisselen over de hoofdthema’s die altijd al de essentie zijn van het programma van Terra Madre, krijgen de kernvraagstukken inzake de toekomst van onze planeet een unieke dimensie, een bron van inspiratie, ook voor wie geen deel uitmaakt van deze gemeenschappen. De Arena is een ruimte waarin het open debat een kosmopolitisch, democratisch en universeel karakter zal hebben, tekenend voor het Terra Madre-netwerk.

  • Net als in de voorgaande jaren zijn er de Forums en Conferenties, Laboratoria van de Smaak en Kookcursussen, de Dinnerafspraken, een zone geheel gewijd aan B2B, een grote ruimte voor straatkeukens en ambachtelijk bier, en vele andere initiatieven in de hele stad zoals theatrale voorstellingen en literaire manifestaties. Ook dit jaar is de Wijnbar georganiseerd op de binnenplaats van het prachtige Palazzo Reale van Turijn, terwijl de Foodtrucks aanwezig zijn op het nabije Piazzetta Reale.

Georganiseerd door Slow Food, de regio Piemonte en de stad Turijn, Terra Madre Salone del Gusto (Moeder Aarde Salon van de Smaak). Bekijk het volledige programma van Terra Madre Salone del Gusto op: http://salonedelgusto.com/en/ 

#foodforchange #terramadre #terramadre2018 #goedevissers #wildewadoesters 

Link : erra Madre Salone 2018

nieuws