Vissers met respect voor de zee

Vind uw Goede Visser !

Goede Vis eten in

Restaurant Thuskomme

Restaurant Thuskomme

Wij zijn Maarten, Jurjen en Joost: Wij zijn Thúskomme! 

Thúskomme is een bar-restaurant met een vleugje Fryslân. Op 5 januari 2018 hebben we onze deuren geopend aan het Ambonplein, in de prachtige Indische Buurt, Amsterdam Oost.

Fries

Thúskomme zou je een Fries geïnspireerd restaurant kunnen noemen. Wij hebben het liever over het Thúskomme-gevoel. Jazeker, het is een restaurant; je kan er namelijk heerlijk, kwalitatief goed eten. Maar het is ook een café, Thúskomme biedt ruimte om in je eentje een kop koffie te drinken en de krant te lezen of met vrienden lekker te borrelen. Een eetcafé dan? Ja, natuurlijk, zo zou je het ook kunnen noemen. Thúskomme is echter meer; een plek waar buurt, cultuur en lekker eten en drinken bij elkaar komen. Een belevenis!

Wij geven ondernemers, buurtbewoners en kunstenaars een podium om hun producten, levensstijlen en creaties aan een publiek te kunnen laten zien, onder het genot van en versterkt door de producten die Thúskomme biedt.

Rust en ruimte

Friesland is een mooie en inspirerende provincie waar je door de rust en ruimte gelijk in de ontspanningsmodus belandt. Een vakantiegevoel. Wij willen dit gevoel oproepen bij onze gasten. Er komen verrassend veel heerlijke producten uit Friesland en daar wordt met veel passie mee  omgegaan.

Authentiek, eigentijds, lokaal en vers

De simpele en pure bereiding van de gerechten doet ons aan Italië denken; waar ze koken met wat er in die streek verkrijgbaar is en dat varieert (uiteraard) per jaargetijde. Geïnspireerd door de oorspronkelijke Friese keuken maken wij authentieke én nieuwe, eigentijdse gerechten. Door met het seizoen mee te gaan is het is altijd vers. Bovendien komt al ons eten direct bij de boer vandaan. Hierdoor kunnen wij kwalitatief goed eten voor een scherpe prijs aanbieden. Thúskomme is als pop-up restaurant begonnen en we hebben nu een vaste locatie gevonden.

Openingstijden:

Maandags gesloten Dinsdag t/m Zondag 14:00-00:00 Vrijdag en zaterdag open tot 01:00.