Vissers met respect voor de zee

Vind uw Goede Visser !

Transparante keten

Goede Vissers kiest voor een transparante keten. Zodat consumenten kunnen kiezen waar hun vis vandaan moet komen.

In de zomer van 2011 heeft de TS31 “Internos” meegedaan aan een pilot met www.thisfish.info. Via deze website van de Canadese natuurorganisatie Ecotrust kan de consument eenvoudig vinden waar de vis vandaan komt en wanneer en hoe die is gevangen. De eenvoud van het systeem spreekt Goede Vissers aan. Het geeft bovendien aan vissers de gelegenheid om zelf hun verhaal te vertellen.

Alle vis van Goede Vissers wordt voorzien van het scheepsnummer van de visser, bijvoorbeeld WR18. Door het invoeren van dit scheepsnummer op onze website is de visser te vinden. Via de portretten op de website, Facebook en Twitter vertelt Goede Vissers hun verhaal.

Wij horen ook graag uw mening. Zodat we gezamenlijk respectvol met de vis en de zee kunnen omgaan. Onze vissers streven continu naar verbetering van hun vismethodes, voor een zo laag mogelijk effect op de natuur. Zij voelen zich verantwoordelijk voor de zeenatuur waarvan ze afhankelijk zijn.

Goede Vissers zet die ontwikkeling in voor een ecologisch én economisch duurzame toekomst. De vissers vertellen u er graag over.