Vissers met respect voor de zee

Vind uw Goede Visser !

Demonstratievissers Texel

Garnalen vissen, zeehonden kijken en wadlopen

De demonstratievissers op Texel vertrekken vanuit de haven van Oudeschild. Het zijn garnalenvissers die alles kunnen vertellen over de garnalenvisserij, laten zijn hoe deze visserij werkt en natuurlijk kunnen de gasten ook van de garnalen proeven. Daarnaast zijn de vissers echte Wadliefhebbers die er graag van alles over vertellen.

hetwadop.nl

Bijna dagelijk vertrekken ze vanuit de mooie haven van Oudeschild voor een 2 uur durende vaartocht op de Waddenzee. Gasten kunnen mee gaan garnalen vissen en zeehonden kijken met echte Texelse vissersboten: de kotters Walrus TX20 en Emmie TX10. De zeehonden liggen vaak op de zandbanken langs de kust. Soms zwemmen ze vlakbij! Tevens organiseren ze wadloop/droogvaltochten. Gemiddeld twee keer per week van april t/m oktober. Naast varen een zeehonden kijken, kunt u tijdens deze 3-uur durende tocht midden op de Waddenzee, van boord. Meer informatie staat op hetwadop.nl. Of kijk op de facebookpagina hetwadop. Reserveren kan alleen telefonisch. 

Navigatieadres: Haven 8 1792 AE Oudeschild – Texel

 
TX10 Emmie
Schipper: Frido Boom
Tel: 06-514 98 614
 
TX20 Walrus
Schipper: Herman Blom
Tel: 06-51528174

Naam
Scheepsnummer
Thuishaven
Website
Robert-Frido Boom
TX10
Oudeschild, Texel
Herman Blom
TX 20
Oudeschild, Texel
 
TX 35
Oudeschild, Texel
www.zeestertx35.nl

  

Behoud van regionale visserijtraditie en het bijbehorend vakmanschap is één van de doelstellingen van Stichting Goede Vissers en alle betrokken visserijbedrijven.