Vissers met respect voor de zee

Vind uw Goede Visser !

Biologische markt Utrecht

utrecht

Goede Vissers viskraam op Biologische markt

Elke vrijdag brengen de biologische boeren hun verse producten naar hartje Utrecht. Het zijn kwaliteitsproducten, de lekkerste, de mooiste, vers van de boerderij.

Er is een ruim aanbod aan koeien-, schapen-, geitenkaas, groenten en fruit, brood en gebak, sappen, mooie warme schapenvachten, vlees en duurzaam gevangen vis. Je proeft de aandacht.

Uiteraard heeft u de gelegenheid om vragen te stellen, zodat u écht weet wat u eet.
Iedereen is van harte welkom, elke vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur op het Vredenburgplein.

De viskraam op de boerenmarkt wordt gerund door echte vissers. Jan en Barbara Geertsema zijn hardervissers op de Waddenzee. Naast harder en zeebaars vangen ze ook kleine hoeveelheden bot, makreel en af en toe een geep.

Sinds 1995 is hun visserijbedrijf, de TS31 ‘Internos’ gecertificeerd volgens de duurzaamheidseisen van het streekmerk Waddengoud, goedgekeurd door Waddenvereniging en Vogelbescherming. Omdat hun vis naar het anonieme bulkcircuit bleef gaan proberen Jan en Barbara de vis zo veel mogelijk zelf te vermarkten. Omdat alle vissers die werken aan verduurzaming hetzelfde afzetprobleem hebben wordt op de Goede Vissers kraam zoveel mogelijk vis verkocht van verschillende ´goede vissers´.

Door deze samenwerking hebben ze een uitgebreid aanbod. Van Schar en Wijting tot de exclusievere Tong en Zeebaars. Natuurlijk zijn er verse Garnalen maar ook Krabbenpoten , Pijlinktvis en Langoustines. En er zijn ook verschillende geïmporteerde vissoorten beschikbaar zoals MSC gecertificeerde wilde Zalm. En handgedoken St Jacobsschelpen en Scheermessen en lijngevangen tonijn van lokale kustvissers in Sri Lanka.