Vissers met respect voor de zee

Vind uw Goede Visser !

Demonstratievissers

Diverse vissers

'Beroepsvissers met een nieuwe missie.'

Demonstratievissers en natuureducatie

Demonstratievissers zijn beroepsvissers die hun visvergunningen op een nieuwe manier gebruiken. In plaats van zo veel mogelijk vis te vangen en die te verkopen op de visafslag verdienen deze vissers hun geld door burgers mee te nemen het Wad op. Ze laten de natuur zien zoals die zich aandient voor het oog van de visserman: vogels, zeehonden, schelpenbanken, zeewier, eb & vloed. En natuurlijk: verse vis! De gasten kunnen zien hoe de verschillende vistuigen werken en proeven van de verse vangst.

Liefde gaat door de maag, en waarschijnlijk is dat ook de reden waarom deze vorm van natuureducatie zo'n succes heeft. Een dag lekker buiten zijn, genieten van het Wad, de zee en de zilte lucht en zelf (helpen bij) vissen vangen. Die hele beleving wordt compleet met het samen genieten van de vers gevangen vis.
Demonstratievissers zijn echte gastheren die weten hoe ze van een vistocht en/of Wadexcursie een geslaagd dagje uit moeten maken. Daarnaast zijn ze nog altijd visserman, in hart en nieren.
 

De volgende demonstratievissers laten u graag kennismaken met de visserij:

Naam
Scheepsnummer
Thuishaven
Website
Robert-Frido Boom
TX10
Oudeschild, Texel
www.garnalenvissen.nl
Piet de Vries
TX 20
Oudeschild, Texel
Www.robbentochttexel.nl
Herman Blom
TX 35
Oudeschild, Texel
www.zeestertx35.nl
 
 
 
 
Jan Poortman
WR 132
Den Oever
www.sportvissen-poortman.nl
Jan Heijligenberg
WR 170
Den Oever
www.wad-anders.nl
Ton de Groot
WR 117
Den Oever
Www.degrootrecreatie.nl

 
Stichting Goede Vissers, en alle betrokken visserijbedrijven, hebben als (sub) doelstelling het behoud van regionale visserijtradiatie en het bijbehorend vakmanschap.